Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Για τη ζύμη:
1 ποτήρι νερό
μισό φλιτζάνι του καφέ λάδι
μισό κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι ζάχαρη
αλεύρι, όσο σηκώσει για σφιχτή ζύμη
λάδι αρκετό για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
Για τη γέμιση:
2 κιλά κολοκύθι
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μυζήθρα ξερή
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το νερό, το μισό φλιτζάνι του καφέ λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι και κάνουμε μία ζύμη αρκετά σφιχτή που την ανοίγουμε με φύλλο.
Βήμα 2
Καθαρίζουμε το κολοκύθι, το τρίβουμε στον τρίφτη και το στραγγίζουμε.
Βήμα 3
Το βάζουμε σε κατσαρόλα να πάρει λίγες βράσεις, μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το ρύζι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το κατεβάζουμε.
Βήμα 5
Όταν μισοκρυώσει ρίχνουμε τη μυζήθρα.
Βήμα 6
Αλείφουμε καλά ταψί μετρίου μεγέθους και το στρώνουμε με χοντρό φύλλο (να αντιστοιχεί στα 3/4 της ζύμης).
Βήμα 7
Αδειάζουμε πάνω του το μίγμα του κολοκυθιού, ρυζιού, ζάχαρης κλπ., το στρώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος και το σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο (που έχουμε ανοίξει με το υπόλοιπο 1/4 της ζύμης).
Βήμα 8
Το χαράζουμε από πάνω μπαστούνια και το αλείφουμε με μπόλικο λάδι.
Βήμα 9
Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 10
Όταν τη βγάλουμε, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.