Λαχανόπιτα

Λαχανόπιτα

Υλικά
Για το φύλλο
500 γραμμάρια αλεύρι
1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
1 κ.τ.γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
1 και ½ κιλό φρέσκα χόρτα της αρεσκείας μας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
3 αυγά
2 κ.τ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.τ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τα χόρτα να τα ζεματίσουμε για 2 λεπτά.
Σουρώνουμε τα χόρτα, τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε μισό φλυτζάνι από το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα χόρτα και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά να σοταριστούν ελαφρά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, τον άνηθο, το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Φτιάχνουμε το φύλλο
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε την ζύμη στα τέσσερα και με τον πλάστη ανοίγουμε τα φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Φτιάχνουμε την πίτα
Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί.
Στρώνουμε το ένα φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά από το ταψί, το λαδώνουμε και από πάνω του απλώνουμε άλλο ένα φύλλο.
Τοποθετούμε τη γέμιση και την στρώνουμε με το κουτάλι να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Από πάνω βάζουμε το τρίτο φύλλο, το λαδώνουμε και τελειώνουμε με το τέταρτο φύλλο.
Το αλείφουμε με λάδι, χαράζουμε απαλά με ένα μαχαίρι τα κομμάτια και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.