Τζουμέρκα

Το στολίδι της Ηπείρου

Τα Τζουμέρκα άγρια και επιβλητικά αποτελούν μέρος της οροσειράς της Νότιας Πίνδου. Βρίσκονται στην Κεντρική Ελλάδα και κατά κύριο λόγο στην Περιφέρεια Ηπείρου στα ορεινά του Νομού Άρτας. Διασχίζονται από τα ορμητικά ποτάμια Αχελώο και Άραχθο από του οποίου το φράγμα σχηματίζεται η παραμυθένια, γαλαζοπράσινη λίμνη Πουρναρίου.

Στους πρόποδες των Τζουμέρκων θα βρεις ελατοστόλιστα χωριά που θα σου πάρουν τα μυαλά! Αλπικά τοπία, ελατοσκέπαστα μονοπάτια, εντυπωσιακοί καταρράκτες, πεντακάθαρα νερά που τρέχουν μέσα από πετρόκτιστες βρύσες, αιωνόβιοι πλάτανοι που χαρίζουν απλόχερα τη σκιά τους στις πλακόστρωτες πλατείες, μικρές ονειρεμένες λιμνούλες ιδανικές για μπάνιο και ψάρεμα, ορμητικά ποτάμια έτοιμα να σε ταξιδέψουν σε άλλη διάσταση!

Πως πάμε:

Από Ιόνια οδό μπαίνουμε στον κόμβο Άρτας Τρικάλων και αμέσως μετά, στη διασταύρωση για Άρτα, στρίβουμε αριστερά για Τζουμέρκα – Τρίκαλα.
Από Αθηνών Λαμίας κατευθυνόμαστε για Τρίκαλα. Περνώντας την Πύλη Τρικάλων ανηφορίζουμε για Τζουμέρκα και στη διασταύρωση για Ελάτη Περτούλι στρίβουμε αριστερά για Άρτα Τζουμέρκα.